top of page

om

parterapi

Hvad er parterapi?

Savner I nærvær og fællesskab i relationen? Er der usagte forventninger mellem jer? Eller præges kommunikationen mellem jer af misforståelser?

 

Mange par oplever, at glæden og trivslen i parforholdet daler efter et stykke tid. Kommunikationen kan ende i fastlåste mønstre og uhensigtsmæssige måder at håndtere konflikter på. Vi kan stille spørgsmålstegn ved om vi tror på, at det kan blive bedre.

Det kræver tryghed, pleje og nænsomhed at leve i et parforhold og en familie, hvor vi kan trives som menneske. Det er et 'projekt', som vi må arbejde på hele livet, og som vi ikke kan uddanne os til. 

Parterapi kan være med til at sætte fokus på de mønstre og vaner, som hindrer os i at møde hinanden på en tryg og tillidsfuld måde. Det sker med en nysgerrighed på, hvilke intentioner, drømme og længsler der ligger bag vores handlinger - også når det kan være konfliktfyldt.

I parterapien  gives der rum og mulighed for at kommunikere på en måde, så begge parter får lov til at tale ud, blive hørt og anerkendt. 

Parterapi foregår typisk over en kortere eller længere periode med regelmæssige samtaler, hvor begge parter deltager. 

bottom of page